Jump to content

Magyar siker a kézműves cípőkészítők európai bajnokságán

2016. 02. 22. 16:51

A Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságán többször is elindult országunk színeiben Kovács Attila, aki hatalmas sikereket ért el egyedi készítésű lábbelikkel.

Idén 14. alkalommal rendezték meg a Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságát, aminek 2016-ban Wiesbaden adott otthont. A verseny lényege, hogy a cipészek saját kezűleg elkészített lábbeliket mutatnak be.

A hat aranyéremből hármat Kovács Attila, egy miskolci cipészmester hozhatott el, emellett egy ezüstérem és az ő birtokába került. Azonban nem ez az első sikere a viadalon, hiszen 2010-ben is kiválóan szerepelt, 2013-ban három aranyérmmel, egy bronzéremmel, és egy különdíjjal távozhatott.

Kovács Attila Nagyváradon született, harmadik generációs cipészmester, melynek köszönhetően gyakorlatilag a műhelyben nőtt fel, így tanulta ki a szakmát. Abban reménykedik, hogy majd neki is sikerült továbbadnia a mesterséget.

A mester által készített cipők nagyon aprólékos munkával, egyedi méretvétel alapján készülnek. Különleges anyagokat használ, például egzotikus bőröket, mint a gyík, kígyó, krokodil, rája, víziló, strucc, rája, cápa.

Nagyon nehéz ilyen anyagokkal dolgozni, mivel a minta egy bőr felszínén szinte mindenhol más, ezért nagyon nehéz két ugyan olyant beszerezni, hogy egyforma legyen mindkét cipő.

Forrás: divatesstilus.hu
Fotó: fullank.com