Jump to content

Hivatal - újabb magyar filmes siker

2016. 02. 23. 18:25

Nagy Viktor Oszkár, Hivatal című filmje nyerte a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést az európai televíziós filmeket díjazó FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels) nemzetközi filmes versenyen.

A franciaországi seregszemlére az idén több mint 70 országból csaknem 1200 nevezés érkezett, ebből 144 alkotást mutattak be verseny- és versenyen kívüli szekciókban. A díjátadót szombaton Biarritzban tartották – közölte a film gyártója hétfőn az MTI-vel.

A Szőcs Petra és Nagy Viktor Oszkár forgatókönyve alapján készült film egy elképzelt bevándorlási hivatal ügyfélszolgálatának mindennapjairól szól. Főszereplője Anna, a fiatal ügyfélszolgálatos munkatárs, akihez nap mint nap számtalan nemzet Magyarországon letelepedni vagy élni kívánó tagja érkezik.

Anna napi rutinján keresztül beleláthat a néző a hivatalba érkező bevándorlók személyes, olykor vicces, máskor elgondolkodtató vagy megrázó történeteibe, miközben tanúja lehet, milyen megterhelő a hivatali dolgozóknak az efféle sorsokkal való találkozás. A főszereplő Fignár Anna, mellette Batka Zoltán, Kaya Turan, Kaya Elif, Marton-John Bernadett Valéria és John Sanju játszik a filmben.

Forrás: mno.hu