Jump to content

Óriási magyar siker, arany és ezüst a gyorskorcsolya-vb-n

2016. 03. 13. 10:17

Szöul – Liu Shaolin Sándor (22) 500 méteren aranyérmet nyert, öccse, Liu Shaoang (18) pedig 1500-on ezüst-, 500-on pedig bronzérmet szerzett a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság szombati versenynapján.

Az idősebbik Liu ezzel pályafutása, s egyben a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének is az első felnőtt vb-aranyát szerezte.

Öccse Shaoang szép ajándékkal lepte meg magát – ugyanis vasárnap lesz 18 éves – felnőtt karrierjének első két medálját nyerte, 500 méteren ő a junior világcsúcstartó.

A fivérek előbb a nap első fináléjában, a leghosszabb egyéni táv hét versenyzőt felvonultató döntőjében voltak érdekeltek. Shaoang taktikus versenyzéssel és jó hajrával szerezte meg itt a második helyért járó ezüstöt, míg bátyja ebben a futamban ötödik lett.

Az 500-as döntőben az idősebb Liu győzött a kínai versenyző előtt, míg öccse a harmadik lett, megelőzve a hazaiak versenyzőjét.

– Ha valaki megkérdezett volna az 1500 után, akkor azt mondom, nem az éremért megyek 500-on, de reggel úgy keltem fel, mint egy bajnok, éreztem, hogy bennem van a siker”- nyilatkozta a győztes Liu Shaolin Sándor.

Forrás: blikk.hu