Jump to content

Puskás Öcsi lett a világ legjobb focistája

2016. 03. 31. 16:07

A legjobb focistának választották a goal.com szavazásán a rajongók Puskás Ferenct, aki a végső döntőben Cristiano Ronaldót, a Real Madrid játékosát győzte le.

A kiírásban 16 volt vagy még most is aktív focistára lehetett szavazni, és egyenes kieséssel jutottak tovább a sportolók. Puskás már a négy közé is egyetlen régi, klasszikus focistaként jutott be. Olyan ellenfeleket győzött le a szavazásos párbaj állomásain, mint Marco Van Basten vagy Diego Maradona. A négy között sem tudták megállítani a magyar focifenomént, a francia Zinedine Zidane-nál is több voksot kapott.

Ami még érdekes, hogy Puskás és Ronaldo, a két nagyszerű futballista egyaránt a Real Madrid sztárja, Puskás a hatvanas években Di Stefanóval és társaival tette naggyá a királyi gárdát, míg Cristiano Ronaldo a jelenlegi blancók legnagyobb játékosa talán.

A Legendák Világbajnokságának keresztelt versenyben több mint 1 millióan szavaztak. A döntő fordulóban összesen 192 471 szavazat érkezett, ebből 69 százalékot, kb. 133 ezret (ebből több mint 97 ezret Magyarországról) a magyar csodajátékos kapott.

Puskásról többek között kiemelték, hogy minden idők egyik legjobb gólszerzője volt, ő volt a vezetője az 1952-es olimpián olimpiai bajnoki címet nyert magyar válogatottnak is. A Real Madriddal is sikeres volt, három BEK-győzelmet hoztak. A mai napig, tíz évvel a halála után, az egész világ hősként tiszteli a magyar játékost.