Jump to content

KÖZÖNSÉGDÍJAS LETT A MODULOS BETONPAD AZ ARCHITIZER AWARDSON

2016. 04. 19. 16:08

A VPI Betonmanufaktúra a Croma modulos betonpadja a közönségdíjat kapta meg a világ egyik legrangosabb építészeti szavazásán, az Architizer Awardson.

A díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.comalapított három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbys-el közösen. Több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatja ki a jelöltek közül a legjobbakat, de van külön közönségszavazás is. Az elmúlt években nyolcvanmillióan nézték meg a jelölteket, és kétszázezren szavaztak.

Tavaly is volt két döntős magyar projekt, a Hello Wood International Architecture Camp művészeti tábor az Építészet és tanulás kategóriában, a Kazinczy utca és a Gozsdu udvar közelében álló Kocka bár (Minusplus Custom Made Architecture) pedig a Bárok és klubok kategóriában jutott a legjobbak közé, a Hello Wood végül megnyerte a zsűri és a közönségdíjat is.

Idén díjat kapott még az újjáépített galyatetői kilátó, a Renováció kategóriában nyert közönségdíjat, és a GRAPHISOFT által fejlesztett, innovatív építészeti prezentációs mobil app, a BIMx PRO a Technology - Apps kategoriában elhozta mind a zsüri, mind a közönség díját.

Forrás: index.hu