Jump to content

Arany olajfát nyert Fliegauf Bence új filmje

2016. 04. 24. 08:54

Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjének ítélték oda a fődíjat, az Arany Olajfát az európai filmek fesztiválján, az olaszországi Leccében.

Fliegauf Bence személyesen vette át a rangos díjat, amelyről nemzetközi szakmai zsűri döntött Roberto Olla, az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages ügyvezetőjének elnökletével - tájékoztatta vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t.

Fliegauf Bence új filmjének világpremierje februárban volt a Berlinálén, majd a Titanic filmfesztiválon is látható volt. A hazai mozikban május 19-től lesz műsoron a Big Bang Média forgalmazásában. Kritikusunk a Berlinalén látta a filmet, idézem a cikk címét: Fliegauf Bence nem elég jó anya.

A Filmalap támogatásával, Stefanovics Angéla és Sótonyi Bálint főszereplésével készült Liliom ösvényben "anya és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket" - olvasható a közleményben.