Jump to content

MAGYAR STARTUP SIKER A KICKSTARTEREN

2016. 04. 30. 08:44

Több mint 60.000 dollárt (16,5 millió forintot) "kalapoztak" már össze a srácok, és ennek főként az apple tábor örülhet majd.

Négy fiatal srác került ezzel a siker küszöbére, és nagyon reméljük, hogy át is lépnek rajta. A csapat (Molnár Máté, Kollek Bálint, Buderka Albert, Duli Gábor) a DoBox névre keresztelt találmányukat tették fel a Kickstarterre, hogy a közösségi finanszírozásból merítsenek tőkét a folytatáshoz. A céljuk a 60.000 dollár elérése volt, és ezt mostanra sikerült is megvalósítaniuk, sőt, az összeg akár még emelkedhet is, hisz április 30-ig még tart a gyűjtés. Itt tud csatlakozni, aki még szeretne.

Hogy mi a DoBox?
Egy hordozható WiFi-dokkoló apple készülékekhez. Így néz most ki, de még fogják finomítani:
A lényeg, hogy a DoBox-szal jóval több külső eszközhöz tudsz csatlakozni, mint eddig. Nincs többé szükséged laptopra a komoly munkákhoz, mert a DoBox MacBook Pro laptoppá alakítja az iPad vagy iPhone készülékedet. A DoBox-on elhelyezett portokon keresztül internetkábelt, flash meghajtót, merevlemezt, billentyűzetet, nyomtatókat, tévéket, projektorokat, monitorokat és hangszórókat csatlakoztathatsz, és vezeték nélkül használhatod azokat.
Sőt, biztonsági mentést is tudsz készíteni az összes fotódról, videódról, dokumentumodról, és megoszthatod azokat más biztonságos, vezeték nélküli offline megoldásokkal. A DoBox belső tárolóval és micro SDHC memóriakártya-olvasóval is rendelkezik. De ez nem minden, ezeken kívül is számatalan dologra használható még.

Itthon eddig még nem nagyon lehetett hallani róluk, de külföldön néhány helyen már felfigyeltek rájuk.

„Ezzel a vezeték nélküli dobozzal még hatékonyabb erőművé alakíthatod az iPad-edet.” (Cult of Mac)

„A Kickstarter által fejlesztett DoBox doboz egy sokoldalú dokkolóként szolgáló, újszerű készülék.” (the Mac Observer)

„A DoBox költséghatékony alternatívát kínál az Apple legtöbb perifériás eszközére.” (DIGITAL TRENDS)

„A DoBox varázslatos és élettel teli. Ha csak egy Kickstarter készüléket veszel meg, ez legyen az!” (MACKUNG FU)

Azért azt is tudni kell, hogy a nehezén még nincsenek túl, mert mostantól következik a rázósabb rész, teljesíteni is kell az ígéreteket (amire pénzt előlegeztek nekik a befektetőik), le kell gyártani a készülékeket.

Forrás: toptalq.hu