Jump to content

Kassai Viktor vezeti a legfontosabb Eb-negyeddöntőt

2016. 06. 30. 11:59

Kassai Viktor az egyik legjobban teljesítő játékvezető az Európa-bajnokságon. Ő lesz a bíró a Németország–Olaszország összecsapáson.

A 40 esztendős magyar bíró kapott már megtisztelő feladatot a 2016-os Labdarúgó-Európa-bajnokságon: ő vezethette a Franciaország–Románia nyitómeccset. Az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) bizalmából később megkapta a svéd-olasz mérkőzést is, amely után a csoportkör legjobb bírójának választották. Ezen felül Kassai úgynevezett negyedik játékvezetőkén tevékenykedett a horvát–spanyol, illetve a horvát–portugál meccsen is.

Az Eb egyik legfontosabb mérkőzését, a Németország–Olaszország negyeddöntőt július 2-án, szombaton 21 órakor rendezik Bordeaux-ban, amelynek az irányítását szintén Kassai Viktorra bízták. A magyar játékvezető segítői ezúttal Ring György és Tóth Vencel lesznek, a további asszisztensek pedig Bognár Tamás és Farkas Ádám.

Az sem kizárt, hogy Kassai a 2011-es Bajnokok Ligája-finálé (Barcelona-Manchester United) után újra döntőt kapjon. Ehhez viszont az is kell, hogy az olaszok a fináléig jussanak, így ott már Nicola Rizzoli nem bíráskodhat.