Jump to content

MAGYAR EZÜSTÉREM A JUNIOR NYÍLTVÍZI ÚSZÓ VB-N

2016. 07. 23. 09:02

A Kalmár Ákos, Tabi Zoltán, Juhász Janka, Kun-Szabó Fanni összeállítású magyar váltó ezüstérmet szerzett a junior nyíltvízi úszó világbajnokság hétfői zárónapján a 14-16 éves korosztályban.

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint a 17-19 évesek között a Rasovszky Kristóf, Novoszáth Tamás, Farkas Adél, Kiss Nikolett összeállítású csapat az ötödik helyen végzett. Ezzel mind az éremtáblán, mind pedig a pontversenyben másodikként zárt a magyar csapat.

Az ezüstérmes magyar váltó mindössze 2.7 másodperccel maradt le az olaszok mögött úgy, hogy az egész mezőnyben kizárólag a magyar kvartettben szerepeltek 14 esztendős versenyzők (Tabi Zoltán és Kun-Szabó Fanni).

A magyarok egy arany- és két ezüstéremmel fejezték be a versenyt: "Sikerült újból bizonyítani, hogy a szakág utánpótlás-nevelése kiemelkedően jó, én pedig személy szerint büszke vagyok a +térítőmunkámra+, hogy mind több fiatal medencés úszót tudok meggyőzni arról, érdemes kipróbálnia magát nyílt vizen is" - mondta Gellért Gábor szövetségi kapitány.

(Forrás: index.hu)