Jump to content

Strandlabdarúgás: történelmi magyar siker!

2016. 07. 28. 12:58

A Siófokon zajló, először megrendezésre kerülő U21-es Talent Cupot – Magyarország válogatottja nyerte!

A kupa 80 cm magas, közel 30 cm átmérőjű, ezüstös csillogású, rendkívül elegáns serleg, amelynek fedele is van. Olyan ereklye, amelyre méltán lehet büszke az, aki hazaviheti. Haza pedig az a válogatott viheti, aki megnyeri a világ első nemzetközi U21-es tornáját, a siófoki Talent Cup-ot.
Ezért lépett pályára vasárnap a magyar és a francia válogatott: amelyik nyer, azé lesz a kupa és persze a hatalmas dicsőség, a történelmi siker, merthogy első csak egyszer van…

Előtte azonban még a lengyel és a fehérorosz válogatott lépett pályára. A mérkőzés majdnem 80 percig tartott, és egyetlen másodperce sem volt unalmas, vagy amikor azt lehetett érezni, hogy egyik vagy másik csapat nem teljes erőbedobással játszik. A torna két legharcosabb válogatottjának csatáját, amelynek végeredménye 4-4-ig gyakorlatilag megjósolhatatlan volt, egy egészen magas szintű egyéni teljesítmény, a lengyel Filip Gac öt gólja döntötte el, így Lengyelország lett a torna harmadik helyezettje, Fehéroroszország pedig a negyedik. 

Majd következett a döntőnek számító találkozó, amelyen a magyar fiataloknak első alkalommal kellett tétmeccsen is megmutatni a tehetségüket, felkészültségüket. Természetesen a szurkolói várakozás és a saját elvárásaik jelentős teherrel nehezedtek a vállakra, de annak köszönhetően, hogy vannak már a felnőtt válogatottban is tapasztalattal rendelkező játékosok, ennek most nem volt nyoma. Sőt, Turós Viktor, az egyik alapember, akit korosztálya legjobbjai között emlegetnek Európában, a góljával jelentőset lökött a csapaton. Ettől kezdve nyugodtan, okosan futballozott a magyar csapat, keveset hibáztak a játékosok, a franciák viszont egyre többet. Szentes Bíró Tamás, a második góllövőnk, egyben talán az egész torna legszebb góljának szerzője (14 méterről, a jobb oldalról, a kapunak háttal állva jobbal ollózott a kapu jobb felső sarkába) megmutatta, mitől csodálják ezt a sportágat egyre többen a világban. Rutai Balázs, az idei felnőtt bajnokság felfedezettje is lőtt még egy irtózatos nagy gólt – igaz, ezt követően a roppant szimpatikusan játszó, sokat futó franciák szereztek két gyors gólt, de Turós Viktor egy szabadrúgásgóllal hamar eloltotta a feléledő francia lelkesedés lángját.

A magyar válogatott megnyerte a Talent Cup-ot, a világ első U21-es strandlabdarúgó tornáját, ezzel pedig a 80 cm magas, 30 cm széles trófeát. Az MLSZ Strandlabdarúgó Szakág viszont még többet nyert: újabb nemzetközi elismerést, az úttörőknek járó dicséretet és bíztatást, valamint a büszkeséget: a miénk volt az első!

(Forrás: fourfourtwo.hu)