Jump to content

Újabb magyar siker az Imagine Cup

2016. 07. 30. 12:54

Magyar sikernek is örülhetünk, a hazai csapat, az InSimu harmadik helyezést ért el a World Citizenship kategóriában. A csapat még MEDcases néven nyerte a hazai válogatót és a régiós versenyből is továbbjutott. A MEDcases/InSimu célja megreformálni a klinikai diagnosztika oktatását - tehát a magyar csapat is orvosi területen indult.

A diagnosztika az orvoslás egyik legfontosabb eleme és a gyógyítási folyamat kiindulópontja, ennek ellenére még a fejlett országokban is viszonylag gyakori, évente tízmilliós nagyságrendű a téves diagnózisok száma. Ennek csökkentése hatalmas előrelépés lenne, ehhez a MEDcases készítői (akik között gyakorló orvosok is vannak) egy új filozófia mentén dolgozó oktatóappot fejlesztettek.

Az app lényege, hogy nem a meglévő orvosi tankönyveket digitalizálja vagy alakítja kvízzé, hanem a valós életben tapasztalható tünetekből és tünetegyüttesekből kell kikövetkeztetni a helyes diagnózist. Az orvos kérhet további vizsgálatokat, ezek szimulált eredményével tesztelheti tudását a felhasználó. A megoldáshoz mobilos, tabletes kimenet is társul majd, de VR-alapú UI is készül. Az ötlet az idei, nagyon erős mezőnyből is toronymagasan kiemelkedett, a PhD-hallgatók és frissen végzett orvosok meggyőző fölénnyel verték a versenytársakat.

(Forrás: hwsw.hu)