Jump to content

A brazilokat verve csoportelső a magyar pólóválogatott

2016. 08. 15. 08:30

A magyar vízilabda-válogatott a házigazda brazilokkal játszotta utolsó csoportmeccsét az olimpián, és elég nagy volt a tét: egy győzelemmel biztos volt a csoportelsőség, viszont ha kikaptak volna, akkor volt olyan forgatókönyv is, hogy kieshet a csapat. 

Szerencsére nagyon jól sikerült az eleje, mert már az első negyed végén háromgólos volt az előny, miközben Nagy Viktor is magabiztos volt a kapuban, egymás után mutatta be a védéseket, és intette csendre a brazil közönséget. 

A házigazdák góltalansági sorozata a második negyedben is folytatódott, mert Nagy továbbra is pazar formában védett, ha meg nem ő hárított, akkor a kapufáról jött ki a labda. A magyar támadójátékkal nem volt gond: két újabb góllal, már 5-0-ra is vezetett a csapat. A brazilok végül csak büntetőből tudták megtörni az eredménytelenséget, így 5-1 volt az állás két negyed után. 

Megint a harmadik negyedben volt egy kisebb hullámvölgy, mert 6-2 után a házigazda csapat összekapta magát, és zárkózni kezdett. 7-4-nél jártak a legközelebb: emberelőnyben támadhattak, ám Nagy Viktor gondoskodott arról, hogy ne jöjjenek fel ennél jobban. 

A bravúrjaiból jutott az utolsó negyedre is, és amikor három perccel a vége előtt megszereztük a tizedik gólt, már biztosnak tűnt, hogy meglesz a győzelem, és ezzel a csoportelsőség is. A vége 10-6-os győzelem lett úgy, hogy a magyar csapat végig vezetett, és kézben tartotta a meccset.

A negyeddöntő nem lesz könnyű, mert kedden Montenegróval kell majd játszani az elődöntőért.

„Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal" – mondta a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány az MTI-nek, aki elismerte, játékosai kicsit megijedtek a hangulattól, ez látszott a meccs elején.

Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, és nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon aggresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést."

Magyarország-Brazília 10-6 (3-0, 2-1, 3-3, 2-2)
Olimpiai Uszoda, v.: Buch (spanyol), Ivanovski (montenegrói)
gólszerzők: Vámos 2, Hosnyánszky 2, Hárai 2, Kis 1, Varga Dé. 1, Manhercz 1, Zalánki 1, illetve Perrone 2, Oneto Gomes 2, Guimaraes 1, Crivella 1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Görögország 6, 3. Brazília 6, 4. Szerbia 6, 5. Ausztrália 5, 6. Japán 0

A keddi negyeddöntő programja:
16.00 (11.00): MAGYARORSZÁG-Montenegró
17.20 (12.20): Görögország-Olaszország
20.10 (15.10): Brazília-Horvátország
21.30 (16.30): Szerbia-Spanyolország