Jump to content

Itt a vége: büszkék lehetünk a helyünkre az éremtáblán

2016. 08. 21. 09:16

8 aranyérmet, 3 ezüstöt és 4 bronzot hoztak haza Rióból a magyar olimpikonok. Mutatjuk, hol végeztünk ezzel a ranglistán.

Vasárnap véget ért a 31. Nyári Olimpia Rióban, így érdemes összegezni. Ugyan a fantasztikus kezdés után, amit vívóinknak és úszóinknak köszönhettünk, egy kicsit megtorpant az éremgyártás, a kajakos lányok három aranyérme feldobta a hangulatot az olimpia végén.

A mieink 8 aranyat, három ezüstöt és négy bronzot szereztek, amivel abszolut az élmezőnyben, a 207 nemzet közül a 12. helyen végeztünk az éremtáblán.

Az összesített éremtáblázatot az Egyesült Államok nyerte meg. Nagy-Britannia lett a második, és Kína végzett a harmadik helyen.

Hosszú Katinka egymaga 3 aranyat és 1 ezüstöt szerzett, de ugyancsak 3 aranyérme van Kozák Danutának is, igaz, ő ezek közül egyet szerzett egyéniben. Mindketten ott vannak a riói játékok tíz legeredményesebb sportolója között, ami fantasztikus siker.

Hazatérve a legjobb sportolóinkat természetesen jutalom várja. Minden aranyérem 35 millió forintot ér, az ezüstök 25 milliót, a bronzérmek pedig 20 milliót.

Négy éve Londonban egyébként a 9. helyen zárt a magyar küldöttség, akkor is 8 aranyunk volt, de volt még 4 ezüstünk és 6 bronzunk is.

Gratulálunk minden indulónak!