Jump to content

Külföldön is hatalmas siker a magyar fejlesztésű világító virág

2016. 09. 07. 14:39

A flAVATAR sötétben világító virágai mindenkit elkápráztatnak. 2020-ra már évi egymillió darabot adnának el belőlük Amerikától a Közel-Keletig.

Szeptember 6-án a hazai fejlesztők által megalkotott flAVATAR- Világító Virágok elnyerték a rangos Magyar Termék Nagydíjat. A kitüntetés értékét növeli, hogy azt azok a szervezetek érdemelik ki, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztó-központúság és az értékteremtés iránt.

A társaság idén 150 ezer világító virág eladását tervezi, és azt remélik, hogy 2020-ra átlépik az évi egymillió darab értékesítését. Céljuk, hogy a következő években a világ számos pontján, Amerikától a Közel-Keletig mindenhol sikerrel bevezessék ezt a szabadalommal védett hazai innovációt.

A Kun Richárd által kifejlesztett sötétben világító virágok rövid idő alatt óriási karriert futottak be. Két évvel ezelőtt, 2014 szeptemberében álltak elő a készítők az első, száz százalékban növényi eredetű, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyaggal kezelt világító virággal, ma pedig már Magyar Termék Nagydíjat kaptak.

"Olyan különlegességet kerestünk, ami gyönyörű, mint egy virág, de mégis annyira egyedülálló, hogy kitűnik a többi virágcsokor és cserepes virág közül. Bár első ránézésre a flAVATAR is egy virág, de este, amikor a többi virág beleolvad a sötétbe, ez az egyetlen, ami ragyog az éjszakában!" – emelte ki Kun Richárd a Világító Virágok egyedi jellemzőjét.

A folyamatos terjeszkedés mellett dolgoznak a Világító Virágok következő generációjának a megalkotásán is. Ennek köszönhetően a jövőben újabb növényekkel, új színváltozatokkal, illetve új koncepción alapuló termékkínálattal is előállnak itthon, és külföldön egyaránt.