Jump to content

A Trónok Harca szinkronszínésze lett az év buszvezetője a BKK-nál

2016. 09. 26. 12:37

Garamszegi Gábor Hodor magyar hangját adja a sorozatban, de sofőrként is imádják az utasai. Elmesélte nekünk, hogy jött ez a kettősség az életébe.

A BKK idén első alkalommal hirdette meg az Év sofőrje versenyt. Bárki nevezhetett két kategóriában (autó- és trolibusz), aki 2015. január elseje óta nem okozott saját hibás balesetet vagy járműsérülést, nem érkezett megalapozott utaspanasz a munkájára, valamint mindig a megadott határidőben és pontosan számolt el az eladott menetjegyekkel.

A döntőbe az előző forduló 33 jelöltje közül 6 autóbusz- és 2 trolivezető jutott. Rájuk a Facebookon és a BKK honlapján lehetett szavazni, múlt hét szerdáig. Az eredményhirdetést pedig ma tartották a cég székházában: a buszos kategóriát Garamszegi Gábor, a trolisat Harkai Józsefné nyerte.

Garamszegi Gábor kérdésünkre elmondta, élete egyik legkülönlegesebb napja a mai, amikor átvehette ezt a díjat. Szoros volt a győzelemért folyó verseny, de végül egy hajszállal ő kerekedett felül a szavazásban. 

Ebben szerinte komoly szerepe volt a bő másfél évtizedes színházi, illetve szinkronszínészi múltja révén szerzett ismertségnek. Ő a magyar hangja Dennis Hoppernek, valamint a Trónok Harca óriásának, Hodornak. Bár utóbbi szerepben mindössze a nevét kell ismételgetnie, úgy gondolja, ennek köszönheti a legtöbb szavazatot.

(Forrás: bkk.hu)