Jump to content

Magyar lett a világ legjobb nemzetközi kommandós csapata

2016. 11. 30. 14:54

Kiemelkedő sikert ért el a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségének csapata az Egyesült Államokban.

Kommandós világversenyt tartottak a napokban Orlandóban, ahol nagyon jól szerepelt a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségének csapata – közölte honlapján a rendőrség.

Mint írták, a SWAT Round-up International (SRI) a világ egyik legrangosabb, kizárólag műveleti, terrorelhárító vagy speciális rendvédelmi egységeknek szervezett versenye.

Az SRI első három napjában különböző szakmai előadásokat tartanak, a következő négy napban pedig öt különböző összetett pályán zajlik maga a verseny. Mindig csapatban kell dolgozni, teljes bevetési ruházatban és felszerelésben, ami személyenként és feladattól függően elérheti a 15-20 kilogrammot is.

Az idei, sorrendben a 34. SRI-n a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségének csapata kiemelkedő eredményt ért el: az összetett 2. helyezést, valamint a legjobb nemzetközi csapat címét is ők hozták el.

A csapatküzdelmek mellett egyéni versenyszámokban is összemérhették szakmai felkészültségüket a rendőrök. Az egyik legnépszerűbb egyéni verseny a ’Super SWAT Cop’, ahol Rózsa János rendőr főtörzsőrmester harmadik lett 47 indulóból.

A csapat tagjai:

Gulyás Zoltán r. százados
Baranyai Ernő r. százados
Győri Roland r. százados
Váradi Tamás r. százados
Fedor Tibor r. főtörzszászlós
Viplak Attila r. törzszászlós
Rózsa János r. főtörzsőrmester
Vadon Péter r. törzsőrmester

Csapatvezető, felkészítő:

Papp Zoltán r. alezredes

(Forrás: police.hu)