Jump to content

Két díjat kapott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

2017. 01. 26. 19:12

A dobogóról épp csak lecsúszva, és a házigazda franciákat is megelőzve, 24 ország közül negyedikként végzett Széll Tamás és csapata a 30. Bocuse d'Or szakácsversenyen Lyonban. Széll először 2013-ban vett részt a verseny döntőjében, akkor a tizedik helyen végzett.

Az aranyérmet most az USA csapata nyerte, a norvégok lettek a másodikak, Izlandé a bronz. A magyar csapat kapta a legjobb hústál különdíját és a legjobb plakát közönségdíját. A legjobb segítő díját a franciák kapták, és az övék volt a legjobb zöldségtál is. A verseny harminc éves történetében először nyerte nem európai ország a Bocuse d'Or-t.

Széll Tamás azt mondja, hogy jó lett volna helyezést elérni, de azt nézve hogy mennyi idő alatt jutott el ide, elégedett.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke is a zsűriben ült és kóstolt, ez alapján is úgy ítélte meg, hogy nagyon jól sikerült Széll Tamás főztje. A zsűriben egyébként mind a 24 versenyző országnak ül egy delegáltja, amiből 12 a zöldséges, a másik 12 pedig a húsos tálat kóstolta.

(Forrás: sikerestortenetek.hu)