Jump to content

Magyar cselgáncs győzelmek a Bakui-világkupán

2017. 03. 13. 09:27

Az azeri fővárosban 31 ország 183 dzsúdósa versengett. A nőknél az 52 kilogrammos Pupp Réka ezüstérmet nyert.
A 20 éves paksi versenyző az elődöntőben ipponnal verte az Európa-bajnoki bronzérmes izraeli Gili Cohent.

A fináléban vereséget szenvedett Alexandra-Larisa Floriantól: román ellenfele egy vazaarival bizonyult jobbnak.
Szombaton a 73 kilogrammos Ungvári Miklós bronzérmet nyert.

A férfiaknál a 73 kilogrammos súlycsoportban Odbayar Ganbaatar lett az első. A mongol dzsúdós a döntőben a Nakaya Rikit győzte le. A japán versenyző előzőleg Ungvári Miklós ellen nyert. A magyar dzsúdós bronzérmes lett, miután ipponnal verte az azeri Hidayat Heydarovot.

Bor Barna ezüst-, Cirjenics Miklós és Joó Abigél pedig bronzérmet szerzett a cselgáncsozók világkupa-sorozatába tartozó bakui Grand Slam-viadal vasárnapi versenynapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a plusz 100 kilogrammos súlycsoportban Bor Barna egy grúz és egy ukrán rivális legyőzésével jutott a döntőbe, ahol előbb egy vazaarival hátrányba került, majd
ipponnal kikapott a grúz Guram Tusisvilitől.

A 100 kilósok között Cirjenics Miklós előbb legyőzte azerbajdzsáni ellenfelét, az elődöntőben kikapott a végső győztes holland Michael Korreltől, a helyosztón pedig jobbnak bizonyult az izraeli Peter Paltchiknál.

A nők 78 kilogrammos kategóriájában Joó Abigél győzött brazil vetélytársa ellen, majd az elődöntőben kikapott egy holland cselgáncsozótól, a helyosztón viszont egy vazaarival vezetést szerzett a kazah Albina Amangeldijevával szemben, akit végül ipponnal győzött le.

(Forrás: sikerestortenetek.hu)