Jump to content

A magyar hamburger, ami lenyomja a Mekit

2017. 12. 24. 08:41

Egy merész húzással a McDonald's mellett nyílt meg az egyik legjobb magyar hamburgerező, a Zing, a felújított Széll Kálmán téren. A Zing titka a szuper alapanyag és az angus marha. Meg is látogattuk azt a 3300 angus marhát a legelőn, amiből a hamburgert készítik.

A felújított Széll Kálmán téren nyitott új éttermet Budapest egyik legjobb hamburgerezője, a Zing. Ez egy kissé elátkozott üzlethelyiség, ha jól emlékszem legtovább egy turkáló tartotta magát itt, de volt már ezen a helyen hamburgerező is, Schobert Norbi nyitott egy egészséges gyorséttermet, amiben olyan hamburgereket árult, amelyek egyáltalán nem hizlalnak.

Az üzlet alig fél évig működött. Utána jött egy all you can eat étterem, szerencsére ez is megszűnt, és a felújítás után végre megnyitotta első budai üzlethelyiségét a Zing. Akiknek van már állandó éttermük a Király utcában, most azonban egy merész húzással rögtön a McDonald's mellé költöztek. "Szeretjük a kihívásokat" - fogalmazott tömören az üzletvezető, aki szerint ebédidőben náluk sincsenek kevesebben, mint a szomszédban. 

Úgy tűnik, nem akarnak azonban egy lábon állni, a hamburgerezőt egy bárral együtt nyitották, így ha nem lehet enni, lehet inni, ami igazán kifizetődő. Bár a távolabbi tervek szerint a nyár végeztével a hamburgert is hajnali háromig sütik majd. Az előtérben pedig alakul egy kifejezetten újhullámos kávézó is, világos pörkölésű, kézműves kávékkal, most képzik a baristájukat.

A Zing burgert talán már tesztelni is fölösleges, rengetegszer leírtuk már, hogy az angus húspogácsájuk tökéletes és az összes szósz is, én a krumplijukat is szeretem. Az új étteremnek is vannak gyerekbetegségei, hiába pörgött mindenki ezerrel, mégis 25 percet kellett várni a hamburgerre, ami elég sok, remélhetőleg idővel bele fognak jönni. Jobban bántott a buci, ami nem volt teljesen friss, pedig pont a Zingben még a buci méretét is sikerült eltalálni. A szokásos kínálat mellett itt Moszkva tér burger is kapható, természetesen csalamádéval.

A Zing burger pár éve egy food truckból indult, az alapanyag iránti elhivatottságuk miatt is válhattak az egyik legjobb street food-os hellyé a városban. Boldog marhából lesz a jó burger mondják, ezért plusz 250 forintért kérhető a húspogácsa angus marhából, ami nem számít soknak. Sokan talán nem tudják, mit is kapnak plusz 250 forintért, ezért kicsit bemutatjuk az angus marhákat, akiket saját legelőjükön kerestünk fel személyesen, Balatonfenyves mellett, a Terra Pannónia birtokán.

(Forrás: mti)