Jump to content

Újraindul a Morgan Stanley „Return to Work”

2018. 10. 16. 12:01

Kristóf Imola kétgyermekes anyuka, ma éppen otthonról dolgozik. Vele van 9 éves kisfia, aki influenza miatt hiányzik az iskolából és mára 10 éves testvére is lebetegedett. Imola tíz év gyermeknevelés után, kezdte újra karrierjét 2 évvel ezelőtt a Morgan Stanley Return to Work – Lendüljön újra munkába programjában és azóta is a vállalatnál dolgozik.  A Morgan Stanley idén újra várja az „újrakezdő” jelentkezőket..

A gyerekek hirtelen betegsége és még számos váratlan helyzet mindennaposak egy szülő életében. Éppen ezért is nagy érték, ha egy vállalat rugalmas és lehetőséget biztosít az otthoni munkavégzésre. Még értékesebb mindez, ha figyelembe vesszük, hogy Imola nagyobbik gyermeke speciális nevelési igényű, 4 éves korában Asperger-szindrómával diagnosztizálták. Két évvel ezelőtt Imola édesapja talált rá a Morgan Stanley Return to Work programjára ő győzte meg Imolát, hogy érdemes jelentkeznie.

„Emlékszem, hogy mennyire bizonytalan voltam, hiszen visszatérni a munkába ilyen sok idő után nem megszokott dolog hazánkban és főleg nem egy olyan gyorsan változó szakmában, mint az informatika. A Morgan Stanley ebből a szempontból nem egy szokványos, hétköznapi vállalat, ez a program pedig tényleg komoly segítség és hatalmas lehetőség volt az újrakezdésre. Kaptam időt a visszarázódásra, rengetet segítettek, hogy felvegyem újra a munka ritmusát és mint az azóta eltelt két év bizonyítja, nagyon jól döntöttem. Mindenkit, aki hozzám hasonlóan sok időre távolodott el a szakmájától csak bátorítani tudok, hogy jelentkezzen.” – mondta el Imola, aki 2 évvel ezelőtt jelentkezett a programra és azóta is Morgan Stanley budapesti irodájában dolgozik, jelenleg szoftver tesztelő mérnök munkakörben.

Jó hír, mindenkinek, aki Imolához hasonló helyzetben van, hogy a Morgan Stanley idén is elindítja „újrakezdő” programját, melynek célja segíteni azon álláskeresőket, akik legalább 2 év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz..

További információ a programról a www.morganstanley.com/returntowork oldalon, vagy ide kattintva érhető el.

(Forrás: forbes.hu / fotó: pixabay.com)