Jump to content

Lányokat is várnak programozni

2019. 10. 23. 18:53

A Vodafone és a Skool rendszeresen szervez technológiai foglalkozásokat fiatal lányok részére, ezzel is csökkentve a nemek közötti egyenlőtlenségeket a műszaki és informatikai területeken. A január 26-ai foglalkozáson a 10-11 éves lányok a robotika világába kóstolhatnak bele, ahol elkészíthetik saját robotjaikat is.

A kódolás és a programozói szemlélet könnyen tanulható és a közhiedelemmel ellentétben nem „fiús” szakterület. A kreatív kódolás ráadásul már fiatal korban fejleszthető készség, ami sikerélményt és önbizalmat ad, később pedig versenyképes tudást. A Vodafone Magyarország és a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektje ezeket szem előtt tartva ösztönzi a fiatal lányokat arra, hogy merjenek nyitni a technológia felé.

Az eseményen debütál a a Skool „Tervezzünk, építsünk együtt egy robotot!” elnevezésű új programja, ami játékosan vezeti be a kezdőket a robotika világába.

A fiatalok 1-1 Arduino szett segítségével maguk tervezhetik meg a házirobotokat, amiket később összeszerelnek és beprogramoznak.

Az új, robottechnológiába bevezető program ezáltal a klasszikus szoftverfejlesztés élményét egészíti ki a fizikai világ kihívásaival.

„A robotikában és a gépi tanulásban rejlő gazdasági potenciált egyre több iparág ismeri fel. Már most hatalmas a kereslet olyan szakemberekre, akik otthonosan mozognak ezen a területen, és ez az igény egyre nő” – nyilatkozta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese.

2019 első foglalkozásában a szervezők kombinálják az együtt gondolkodást, a problémamegoldást, valamint a kreatív, kétkezi alkotást a technológia adta szinte határtalan lehetőségekkel, és a nap végén még a saját robotjuk is elkészül.

A Vodafone és a Skool januári foglalkozására az alábbi linken jelentkezhetnek az érdeklődők 2019. január 21. 12 óráig.

(Forrás: forbes.hu / fotó: pixabay.com)