Jump to content

Újabb magyar úszósiker

2019. 10. 23. 19:48
A 21 éves sportoló lett az első magyar férfi nyíltvízi úszó, aki kiérdemelte ezt az elismerést. Hosszú Katinka második a nőknél.
 

Rasovszky Kristófot választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN szavazásán.

A voksoláson a nemzeti szövetségek és az egyes LEN bizottságok tagjai szavazhattak a legjobbakra.

A 21 éves Rasovszky - aki a LEN Awards-szavazások 2008 óta íródó történetében első magyar férfi nyíltvízi úszó győztes - a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet nyert.

„Nagyon boldog vagyok, ez egy igazi örömhír így az év első nyíltvízi versenye előtt. Nagyon megtisztelő ez az elismerés, főleg, hogy Ferryt is sikerült megelőzni szoros versenyben, ami úgy látszik, mind a vízben mind a parton komoly feladat. Ez egy újabb skalp azon címek között, amelyeket meg lehet szerezni egy évben – a cél most az, hogy a még meg nem szerzetteket is begyűjtsem a folytatásban”

– idézi a fiatal úszót a Magyar Úszó Szövetség közleménye.

Rasovszky Kristóf ezzel nagyon nívós társaságba került, hiszen korábban olyan magyar nagyságok kapták meg a LEN Awards-ot, mint Biros Péter (2008, vízilabda), Risztov Éva (2012, nyíltvízi úszás), Varga Dénes (2013, vízilabda) és Cseh László (2015, úszás).

A női úszók között 2013 és 2016 között sorozatban négyszer győztes Hosszú Katinka ezúttal második lett a svéd Sarah Sjöström mögött.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)