Jump to content

Közönsége inspirálta Dolhai Attila új dalát

2024. 04. 03. 13:41

Lelki társ címmel jelent meg a Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész legújabb dala. Hogy miként került a ribizlilekvár kifejezés a dalszövegbe, arra magyarázatot ad az a különleges mód, ahogyan íródott. Ennek részleteiről is beszélt Dolhai Attila a Család-barát stúdiójában.

Megannyi lelki társnak szól Dolhai Attila új dala: a Lelki társ szövegéhez közönsége üzeneteit vette alapul, fejtette ki a színművész a Duna délelőtti magazinműsorának vendégeként.

„Sok ember állít meg különböző kérdésekkel egy-egy előadás után. Azért, hogy nyugodtan tudjunk ezekről beszélni, megalkottam az úgynevezett Dolhai klubot, ennek keretében tudok eszmét cserélni a közönségemmel. Egy ilyen klub alkalmával jutott eszembe egy játék, arra kértem őket, hogy írjon mindenki egy mondatot, egy üzenetet. Ezekből rajzolódott ki a dal szövege és címe is”

 

– mesélte Dolhai Attila, ugyanis egy ilyen üzenetben szerepelt, hogy „te vagy a lelki társ”.

Hozzátette azt is, az alkotás folyamatát feldobták a különféle mondatok, szavak, például az indokolatlanul ható ribizlilekvár kifejezés, amelyet végül sikerült belekomponálni a szövegbe.

(Forrás: sikerestortenetek.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)