Jump to content

Michelisz Portugáliában is 3.

2016. 06. 27. 08:38

Nyolcadik helyről kezdte a fordított rajtrácsos futamot a portugáliai Vila Realban Michelisz Norbert, akinek a többi hondáshoz hasonlóan az volt a fő célja, hogy a tumultusban is megóvja a szűk utcai pályán a kocsiját a fő futamra. Ennek ellenére a jól elkapott rajt után azért benézett a közvetlenül előtte induló csapattárs, Rob Huff mellé, de végül maradt a nyolcadik helyen.

A mezőny a rajt után lényegében végig egy nagy vonatban ment végig, senki nem hibázott akkorát, hogy abból előzés lehessen. Az egyetlen komolyabb előzés Tom Chiltoné volt, aki a rajt után tudott elmenni Nicky Catsburg mellett.

A mezőny közepén a volvós Thed Björk ugyan alaposan feltartotta Huffot és Micheliszt, az angol rendesen nézegette is, tud-e előzni, az utolsó, 13. kör elején pedig nem várt tovább, és valahogy beerőltette magát a svéd elé.

A többnyire eseménytelen futamon azért jutott egy előzés Ficza Ferencnek is, aki John Filippi mellett elhúzva a 14. helyen ért célba a zengős Hondával, csapattársa, Nagy Dániel élete első WTCC-futamán a 17. lett. Az élen Tom Coronel futamgyőzelmét semmi sem veszélyeztette, mögötte Chilton és Catsburg lettek még dobogósok.

A második futamot is jól kezdte Michelisz, hamar sikerült leszakítania maga mögött Huffot, és tapadt ez előtte autózó Mullerre. A rajt előtt akadt azért izgalom, a rajtrácsra gurulva elhagyta az egyik kerekét Ficza Ferenc, de utolsóként azért így is el tudott rajtolni.

A verseny közepéhez közeledve Muller egyre jobban feltartotta Micheliszt, majd a nyakára felérő Huffot is. Eközben Nagy Dániel pördült meg a zengős Hondával, és bár elsőre úgy tűnt, hogy folytatni tudja a versenyt, végül ki kellett állnia.

Monteirót, aki hazai pályán versenyzett, senki nem fenyegette az élen, egy rövid időre Muller ugyan megközelítette, de támadni nem tudott a négyszeres világbajnok francia. Mögötte is folyamatosan jojózott a a távolság Michelisszel és Huff-fal, az utolsó körben egy apró hiba miatt Huff felért a magyar pilótára, de hamar stabilizálta a különbséget, és megtartotta dobogós helyét. Monteiro kilencedik WTCC-futamgyőzelmét szerezte, 2010 óta az elsőt otthon, mögötte Muller lett a második, Michelisz pedig a harmadik.

Idei hatodik dobogójával (a Marokkóban elvett eredményeket nem számítva) Michelisz a hatodik összetettben, a pontversenyt továbbra is a kétszeres címvédő López vezeti, mögötte 101 ponttal jön Monteiro, majd a ladás Nicky Catsburg.