Jump to content

MAGYAR KARATE ÉRMEK AZ EURÓPAI EGYETEMI JÁTÉKOKON

2016. 07. 13. 09:22

Idén Horvátországban - Zágrábban és Rijekában - rendezik meg a 3. Európai Egyetemek Játékokat július 12. és 25. között. A megrendezésre kerülő 21 sportág egyike a karate. A magyar küldöttség első érmeit éppen a karatésok szerezték!

Az első dobogós helyezés Nagy Botond nevéhez fűződik. A legutóbbi felnőtt Európa-bajnokság ötödik helyezettjét a férfi kata versenyszám egyenesági mérkőzései során két fordulót követően szlovák ellenfele győzte le 3-2-re. A vigaszágon azonban Boti sikerrel járt: török és portugál riválisánál is meggyőzőbb formagyakorlatával megszerezte a bronzérmet.

A férfiak csapatküzdelmében még fényesebb magyar érem született: a Virág András, György Dániel, Höning Ádám, Höning Dávid, Höning Alexander Buda, Szegedi Döme és Kapdebó Lóránd összeállítású kumite együttes - Ruzsinszki György edző vezetésével - a dobogó második fokára állhatott fel. A csapat egy német és egy bosnyák gárda legyőzésével jutott a döntőbe, ahol csak a házigazdák tudtak náluk jobbnak bizonyulni.

Szerdán az egyéni küzdelmek zajlanak a tatamikon.
Az Európai Egyetemi Játékokon tollaslabda, kosárlabda, kosárlabda B3x3, strandröplabda, bridge, sakk, futball, futsal, golf, kézilabda, judo, karate, evezés, rugby 7-es, hegymászás, úszás, asztalitenisz, taekwondo, tenisz, röplabda, vízilabda sportágakban mérik össze tudásukat az európai felsőoktatásban tanuló hallgatók legjobb sportolói.