Jump to content

MAGYAR BIRKÓZÓ ÉRMEK A GYMNASIADÉN

2016. 07. 15. 09:20

Remekeltek a magyar birkózók a Trabzonban zajló Gymnasiadén. Két dorogi versenyző aranyéremmel zárt, amely mellé három ezüst- és egy bronzérmet is nyertek a fiatalok.

A karatésoktól a birkózók vették át a stafétát a törökországi Trabzonban zajló Gymnasiadén, ami a magyar éremgyűjtemény gyarapítását illeti. Ahogy arról honlapunkon is beszámoltunk, az idei évben a programban bemutatósportágként szereplő karate versenyeit egy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a magyar küldöttség.

– Összességében nagyon örülünk az elért eredményeknek, érmekért jöttünk, és azért, hogy hozzájáruljunk a teljes magyar csapat sikeréhez. Megtettük, amit lehetett – így értékelte Büchler Zsolt szövetségi kapitány a karatékák teljesítményét az M4 Sporton.

A birkózók még elégedettebben zárhatták a viadalt, hiszen Kulcsár Elizabet első napon szerzett ezüstérme után csak úgy jöttek egymás után a dobogós helyezések. Hiányérzet legfeljebb amiatt lehet, hogy az öt döntőből csak kettőt nyertek meg a magyar versenyzők.

A szabadfogásban induló két birkózó közül a 84 kg-os Szurovszki Patrik menetelt a fináléig, ahol aztán vereséget szenvedett. A 66 kg-ban induló Gulyás Botond a bronzmérkőzésen kapott ki, s így az ötödik helyen végzett.

A kötöttfogású versenyzők négy éremmel térhetnek haza Törökországból, a dorogiak ráadásul két arannyal gyarapították klubjuk amúgy sem üres vitrinjét: a 74 kg-os Kismóni Móric és a 96 kg-os Érsek Róbert is legyőzhetetlennek bizonyult. A 84 kg-ban szereplő, ferencvárosi Gégény Dominik is eljutott a döntőig, végül az ezüstéremmel kellett beérnie, míg a 60 kg-ban induló, ceglédi Kecskeméti Ferenc bronzéremmel gazdagodott.

Az éremtáblázatot jelenleg a hazai pályán versenyző törökök toronymagasan vezetik 45 éremmel, közte 25 arannyal az indiaiak és a brazilok előtt.
A folytatásban a magyarok közül az atlétákért és az aerobikot képviselő Bökönyi Klaudiáért szoríthatunk.

(Forrás: utanpotlassport.hu)