Jump to content

Cirjenics Miklós a Word Masters dobogón

2017. 12. 18. 09:05

Remek eredménnyel, World Masters-bronzéremmel zárta az esztendőt Cirjenics Miklós Szentpétervárott. A mieink közül Csernoviczki Éva és Tóth Krisztián is érmes meccset vívhatott az évvégi csúcsversenyen.

Az oroszországi Szentpéterváron rendezték meg a Nemzetközi Judo Szövetség 196 ezer dolláros meghívásos versenyét, a World Judo Masters-t, vagyis a Mesterek Tornáját, amelyre minden súlycsoportból a világranglista legjobb tizenhat judósát várták. A versenyre eredetileg hét magyar vívta ki az indulás jogát, ám betegség, sérülés vagy családi okok miatt Joó Abigél, Ungvári Attila, Csoknyai László és Bor Barna sem vállalta a részvételt. A visszalépések miatt így is hat magyarért szoríthattunk Oroszországban.

Közülük a 100 kilogrammos világranglistán második Cirjenics Miklós szerepelt a legjobban. Hangyási László tanítványa az osztrák Böhlert és az azeri Gasimovot legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol fejet kellett hajtania a grúzok klasszisa, a végül aranyérmet szerző Liparteliani előtt, de a bronzmeccsen, a portugál Fonseca ellen sikerült javítani. Így Cirjenics Miklós a dobogó harmadik fokára állhatott fel, s az Atomerőmű SE judósa az érem mellett átvehette a kétezer dolláros pénzdíjról szóló csekket is.

(Forrás: judoinfo.hu | kép: hir.ma)