Jump to content

GALAMBOS RAMÓNA EB-BRONZÉRMES 19 ÉVESEN

2016. 03. 09. 08:13

Galambos Ramóna bronzérmet nyert az 55 kilogrammos súlycsoportban a rigai birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti helyosztón legyőzte a román Simona Pricobot.

A 19 éves magyar sportoló aztán egészen nagyszerű, magabiztos birkózással múlta felül riválisát a nem olimpiai kategória éremmérkőzésén.

Az edzői intelemnek megfelelően Galambos végig tökéletesen tudott figyelni a román lábra támadásaira, és egy ilyen kísérletet megkontrázva szerzett vezetést alig egy perccel a kezdés után, miután sikerült mögé kerülnie.

A román 2-0-s hátrányában próbálkozott ugyan, ám érezhetően a magyar uralta a meccset, rendre jól fogta meg Pricob karját, kiválóan mozgatta, és két és fél perc után kontrából egy derékra támadást követően ismét levitte a szőnyegre.
A szünetre így megnyugtató, 4-0-s előnnyel ment pihenni a magyar birkózó, aki a menet utolsó másodperceiben jól védekezett ki egy lábfelszedést.

Az előny nagy volt, a magyar sarok azonban egyre hangosabb és feszültebb: Nagy Lajos és Gulyás István szövetségi kapitány is megállás nélkül adta az instrukciókat, Galambos pedig szinte minden kérésnek megfelelt, sőt, túl is teljesített, és a második menet kezdését követően gyönyörűen kapta fel Pricob lábát, majd ismét földre vitte őt. Az előny ekkor már hatpontos volt, a román pedig már teljesen veszélytelennek tűnt, kevés meggyőződéssel próbálkozott.

A folytatásban ennek megfelelően a különbség csak nőtt, egy kivitel, és egy újabb mögé kerülés után, alig több mint öt perc alatt 10-0-s technikai tussal véget is ért a mérkőzés, s ezzel Galambos élete első felnőtt világversenyes érmét ünnepelhette.

Forrás: origo.hu