Jump to content

BIRKÓZÁS - SZABÓ LÁSZLÓ EB-BRONZÉRMES

2016. 03. 10. 08:11

Szabó László a 75 kilogrammos olimpiai súlycsoportban, a horvát Neven Zugaj ellen, óriási csatát vívott a szőnyegen.

A meccs elején egyértelműen Szabó irányított, ő ment előre, terelgette Zugajt, aki passzivitásért intést is kapott a szakasz közepén. A térdelőhelyzetből Szabó szépen fogta össze riválisát, aki sokáig jól állt ellent neki, aztán az UTE kiválóságának sikerült megpörgetnie (2-0), majd ebből egy újabbat is indított, amiből azonban lefordult a horvát. A két pont különbség a szünetig megmaradt, ám az első menet utolsó percében a horvát vette át az irányítást, így Szabót is le küldték parterhelyzetbe, amit azonban jól védett.

A pihenőt követően a magyar kötöttfogású láthatóan fáradt, ám óriásit küzdött, és hiába ment előre Zugaj, nem tudta őt levinni. A horvát zakatolt, Szabó pedig utolsó erőtartalékait mozgósítva birkózott, és némileg váratlanul egy gyönyörű válldobást mutatott be, amivel négy pontra növelte előnyét. Innentől már láthatóan csak a védekezésre figyelt a magyar versenyző, akin Zugaj csak az utolsó másodpercekben tudott pontot csinálni, ezzel Szabó László 4-2-re megnyerte a mérkőzést.

"Őszintén szólva, az utolsó két percben már szinte semmi erőm nem volt, alig álltam a lábamon, ezért is jött nagyon jól a válldobás" - nyilatkozta az MTI-nek az UTE Eb-harmadikja, aki 2014-ben ötödik volt a kontinensviadalon. "A nap elején a sorsolást látva úgy gondoltam, hogy ebből ki lehet hozni egy érmet, és nagyon örülök, hogy ez sikerült. A szerb elleni vesztes meccset sajnálom, de iszonyatosan kemény volt Nemes, egyszerűen nem tudtam áttörni, pedig én is erős vagyok."

Forrás: MTI