Jump to content

Vonnák Fanni, a világbajnok légtornász

2016. 03. 12. 10:20

A Rippel fivérek ismét bebizonyították, hogy ők szakmájuk legjobbjai! Tanítványuk, Vonnák Fanni (16) már nemcsak Európa-bajnok légtornász, hanem világbajnokságon is első helyet szerzett.

A felkészítés során elég sok akadályba ütköztünk, amelyeket nehezen küzdöttünk le – mesélte Rippel Feri (44). – Fanni sajnos nem sokkal a verseny előtt megsérült, könyökficamja volt, így nem is szabadott terhelni. Nem csoda, hogy szegénynek volt egy hullámvölgye, amikor nagyon elment a kedve az egésztől, de azt kell mondanom, az eredmény magáért beszél – mesélte Feri, aki azt is elárulta, szeretné, ha a családi foglalkozást majd a fia vinné tovább.

Vonnák Fanni véres és látványos produkciójánál nem volt jobb a légtornászvilágbajnokságon - bravó!

Viktorral már huszonhét éve vagyunk artisták, és szerintem sikerült bizonyítanunk, hogy ezt a szakmát sokáig és felsőfokon is lehet végezni. Valamint most már senki nem vonhatja kétségbe, hogy edzőként, felkészítő tanárként is megálljuk a helyünket. Remélem, a fiam, Herkules is követi majd a példánkat, és ő is elismert és sikeres tornász lesz.

Két és fél hónap volt a felkészülési idő, s ez alatt mindennap több órát edzettünk. Nagyon stresszes voltam, mert nem éreztem úgy, hogy elég jó vagyok, ám sokat segitett, hogy ott volt a párom is, aki jobban izgult, mint én – mesélte Fanni.

Forrás: blikk.hu /CS.H./