Jump to content

Autósport sikerek

2016. 03. 24. 15:14

Molnár Bendegúz Gergő nyerte a magyar GFS Racing által szervezett nemzetközi autóversenyző-tehetségkutató döntőjét, amelyet vasárnap és hétfőn rendeztek.

A szervezők tájékoztatása szerint az 59 fős mezőnyben 29 magyar volt, akik közül a legjobb 25 közé 14-en, a legjobb 10-be pedig öten jutottak be.

A 2:51.122 perces köridővel győztes Molnár Bendegúz Gergő – aki életében először most ült versenyautóban – versenyzőülést kapott egy teljes szezonra a nemzetközi mezőnyt felvonultató FIA Swift Cup Europe márkakupa-sorozatban.
A második helyen a német Oliver Müller zárt (2:51.369), a harmadik pedig Hefler Róbert lett (2:52.388), utóbbi különdíja egy teljes versenyhétvége egy 1300 köbcentis Suzuki Swifttel a márkakupa-sorozatban.

A tehetségkutatón azok vehettek részt, akik április 1-ig betöltötték, betöltik a 14. életévüket és még nem múltak el 25 évesek.
A kétnapos döntőben gokartozás, szimulátorozás, írásbeli és vezetéstechnikai teszt is várta a versenyzőket, akiknek a nyelvtudásukról és fizikai kondíciójukról is számot kellett adniuk.

A FIA Swift Cup Europe sorozatban az idén hat hétvégén 17 futamot rendeznek Magyarországon, valamint Ausztriában és Szlovákiában, többek között a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a kamion Európa-bajnokság betétversenyeként.

Forrás: nemzetisport.hu