Jump to content

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KIJUTOTT AZ OLIMPIÁRA

2016. 04. 09. 08:59

Az olaszországi Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna negyeddöntőjében a magyar csapat végig vezetett Németország ellen, és biztos győztesnek tűnt. Az utolsó negyedben azonban a németek nagyot hajrázva feljöttek egy gólra, de egyenlíteni már nem tudtak. Ezzel a magyar csapat kijutott az olimpiára!

A magyar vízilabda-válogatottnak nem lehetett más célja, minthogy csoportgyőztesként a negyeddöntőben megverje Rióért Németországot. Bár nem tűt nehéz ellenfélnek a botladozó német gárda, egy olimpiai selejtezőn egyetlen csapatot sem lehet félvállról venni.

Remekül kezdett a magyar válogatott, Erdélyi révén rögtön góllal köszöntünk be a németeknek. A biztos védekezésre alapoztunk, a németek pedig több mint tíz percig nem tudtak betalálni. A magyarok viszont igen, így félidőre szépen felhízott három gólra az előny. (5–2)

A harmadik negyedben is folytatódott a jó játék, sokkal jobban játszottunk, mint a németek, akikben egyedül Kong kapus tartotta a lelket. Esetlegesek voltak az ellenfél akciói, így az utolsó negyedre 7–3-as előnnyel fordultunk.

Amikor pedig alig egy perccel a negyedik negyed kezdete után már öt góllal vezettünk, talán tudat alatt is úgy gondolták a játékosok, hogy megvan a kvóta. Egyedül a németek gondolták másként. Szerencsés és szép gólokkal egyaránt elkezdtek kapaszkodni, a magyar támadások pedig már nem voltak hatékonyak.

Másfél perccel a vége előtt a németek feljöttek egy gólra, és szinte vérszemet kaptak. A magyar emberelőnyök kimaradtak, így az utolsó pillanatokban a németek az egyenlítésért küzdöttek, még előnybe is kerültek, de egyenlíteniük nem sikerült. 8–7
A magyar férfi vízilabda-válogatott ha a végén nehezen is, de nyert, ezzel kijutott a riói olimpiára!

Forrás: nemzetisport.hu