Jump to content

DOBOGÓN VÉGEZTEK A MAGYAROK AZ ACROPOLIS RALLYN

2016. 05. 06. 13:13

A FIA ER Junior Bajnokságában tavaly második helyen végző lett Ralfs Sirmacis győzelmével zárult a legendás görög futam a FIA ERC SEAJETS Acropolis Rally. Nem véletlen ünnepelt a 21 éves fiatal pilóta a Ford Fiesta R5 tetején!

A magyarok közül a nagyszerű abszolút 7. helyről és az ERC2 kategória 2. helyéről esett ki a Ranga – Bán kettős az utolsó szakaszon a hűtőn keletkezett 2 centiméteres lyuk miatt.

Ranga Péter / Facebook: "Abszolút 7. (Kategória 2.) helyről estünk ki az Acropolis Rally vége előtt 2 km-rel, mert egy vízátfolyásban fél centis lyuk lett a hűtőn! De büszkék vagyunk a csapatra, mert mi nagyon gyorsan mentünk."

Az Ifj. Érdi – Papp kettős végül az abszolút 11. helyén végezve, szerezte meg az ERC2 kategória harmadik helyét.

Király Gábor / Facebook : "Ilyen a RALLY!! Dráma még az utolsó pillanatokba is! Érdi Tibi és Papp Gyuri a legjobb célba ért Magyarként az ERC 2 értékelés 3.-ik helyén végeztek a rendkívüli nehézségű Acropolis Rally-n! Pedig volt gond bőven! 2 perc 10 másodperc büntetés, vízpumpa gond, és a végén egy defekt ami nagyon nem kellett volna! Bent a gyorson kerék csere, majd 10km megtétele egy két kerekes Ford porában…! Szóval a “tyúkokat este számolják!” Meg lett a dobogó és az értékes pontok!

Az ERC3 kategóriában a Bessenyey Zoltán – Berendi Dávid kettős a harmadik helyen végzett a kategóriájában.

Forrás: rvo.hu