Jump to content

A 28 éves milliárdos

2021. 01. 08. 13:12

Azonnal a luxusvilág top gurui közé emelkedett a francia milliárdos, Bernard Arnault fia, miután beleülhetett az ikonikus Tiffany & Co. ékszercég alelnöki székébe. Még mindig kérdés ugyanakkor, ki lesz a leggazdagabb európai felkent örököse.

Bő egyéves alkudozás és pereskedés után Bernard Arnault luxusbirodalma, az LMVH bekebelezte a Tiffany nevű ékszercéget, méghozzá a luxusipar minden eddigi rekordját megdöntő összegért, 16 milliárd dollárért. 

Alexandre, a tulaj fia pedig azonnal beleülhetett a termékekért és kommunikációért felelős alelnöki székbe, és együtt irányíthatja a vállalatot Anthony Ledru CEO-val – írja a Bloomberg.

A 28 éves fiatalember Arnault öt gyereke közül a harmadik, és eddig egy, a cégcsoportba tartozó, kisebb bőröndgyártó céget menedzselt – azaz hatalmas karrierugrás számára a csütörtökön bejelentett kinevezés. A Tiffany a világ legismertebb ékszermárkája, a pandémia előtt 4,4 milliárd dollár körül volt az éves árbevétele. A mostani kinevezéssel ahhoz a nyilvánvaló életcéljához is közelebb kerülhetett, hogy egykor majd átveszi a ma 71 éves édesapja által felépített luxuscég-birodalmat.

„Bernard Arnault korrekt módon tesztelgeti a fiait”– mondta Philippe Pele-Clamour, a párizsi HEC Business School professzora. „Így a fiúk könnyebben megtanulják, hogy el tudnak-e majd kormányozni egy cégcsoportot.”

Apja az LMVH és a Carrefour SA tulajdonosaként mintegy 114 milliárd dollárt halmozott fel, ezzel Európa leggazdagabb embere a Bloomberg szerint, míg a Forbes globális listáján pillanatnyilag a harmadik helyen áll, miután nemrég beelőzte Elon Musk.

Alexandre előrelépésével kedvelt témát szolgáltatott a francia szóbeszédnek, amely élénken foglalkozik azzal, hogy ki lesz az idősebb Arnault felkent örököse. Bár a milliárdos még egyáltalán nem fontolgatja a hátralépést, a találgatások jó ideje intenzíven tartják magukat.

(Forrás: forbes.hu / fotó: pixabay.com)