Jump to content

Magyar kilátó az Architizer Awards döntőjében

2016. 03. 16. 09:13

A nemzetközi zsűri beválogatta az újjáépített galyatetői kilátót az Architizer A+ Awards finalistái közé a Renováció kategóriában, kaptuk a hírt Vass-Eysen Árontól, a torony egyik tervezőjétől.

Ez a díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com alapított három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbys-el közösen.

Több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatja ki a jelöltek közül a legjobbakat, de van külön közönségszavazás is. A szavazást most nyitották meg, aki azt akarja, hogy ismét magyar győztese legyen a díjnak, ezen az oldalon szavazhat a kilátótoronyra. (http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=110)

Az elmúlt években nyolcvanmillióan nézték meg a jelölteket, és kétszázezren szavaztak.

Azt, hogy a magyarok nem esélytelenek a közönségdíjra, mutatja, hogy 2014-ben a 4-es metró Sporaarchitects által tervezte két látványos megállója, a Fővám és a Gellért téri állomás lett a győztes, sőt még a szakmai zsűri díját is elhozták a Buszpályaudvarok és vasúti megállók kategóriában. Sőt, mellettük az Art1st Design Stúdió is elhozta az Építészet+Sound kategória mind szakmai, mind közönségdíját a Budapest Music Centerrel.

Tavaly is volt két döntős magyar projekt, a Hello Wood International Architecture Camp művészeti tábor az Építészet és tanulás kategóriában, a Kazinczy utca és a Gozsdu udvar közelében álló Kocka bár (Minusplus Custom Made Architecture) pedig a Bárok és klubok kategóriában jutott a legjobbak közé, a Hello Wood végül megnyerte a zsűri és a közönségdíjat is.

Forrás: index.hu