Jump to content

Magyar autós siker Londonban

2016. 07. 06. 11:36

Bronzéremmel zárta a Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata a Shell eco Maraton 2016 európai versenyét Londonban - tájékoztatta szerkesztőségünket Winkler Csaba, a Széchenyi-egyetem sajtófőnöke.

A londoni csapatot, a támogatókat, a siker közreműködőit július 12-én, kedden 13 órakor a térség, Győr városa nevében Simon Róbert Balázs parlamenti képviselő, a Magyar Országgyűlés Oktatási Bizottságának tagja, az egyetem és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetői köszöntik. Az eseményen jelen lesznek a közelmúltban tartott hazai betonkenu versenyen aranyérmes SZEnavis csapat tagjai is. A helyszín az Új Tudástér aulájának bejárati sétánya lesz.

Az elmúlt három évtizedben a Shell Eco-marathon Europe egyedülálló eseménye látogatók ezreit vonzotta minden évben, ezzel is elősegítve az energia és a mobilitás jövőjéről szóló párbeszédet. Idén a verseny a Make the Future London ingyenes és nyilvános rendezvény része volt, amelyen a legkiemelkedőbb ötletek és találmányok mutatkoznak be választ kínálva a világ energetikai kihívásaira.

A Shell Eco-marathon Europe-on a csapatok két kategóriában nevezhettek: prototípus (Prototype) és városi koncepció (Urban Concept) kategóriákban. A prototípus kategóriában a tervezési hangsúly a minél könnyebb jármű létrehozásán és a hatékonyság maximalizálásán van. A városi koncepció kategóriában az autók kinézetre és érzetre is jobban hasonlítanak a mindennapi járművekre. Ez utóbbiban méretteték meg magukat a győriek.

A győri Széchenyi István Egyetem csapata az egyik legtapasztaltabb és legeredményesebb résztvevője volt a magyar mezőnynek. A 2016-os versenyre számos újítással, például a teljes pálya szimulációjával és az informatikai rendszer jelentős megújításával készültek.

A versenyen hat magyar csapat is indult, egyelőre csak a győriek szerepléséről kaptunk hírt. Amint megtudjuk, közzé tesszük a többiek eredményét is.