Jump to content

Látványos világrekordot ugrott egy pécsi ejtőernyős lány

2016. 09. 14. 16:44

5200 és 4000 méter magasan formált pillangót 56 női ejtőernyős, köztük egy magyar lánnyal, Kéri Hangával.

Világrekordnak számít az 56 ejtőernyős nő által 5200 és 4000 méter magasan megformált pillangó és annak változatai. A mutatványban meghívott ugrók vehettek részt: teljesítménye alapján választották be a pécsi Kéri Hangát is, aki egyedüli magyarként képviselte az országunkat Hollandiában.

A 25 éves Hanga 5 évvel ezelőtt ugrott ernyővel életében először, azóta megjárta Amerikát, Portugáliát most pedig Hollandiában ugrott világrekordot.

Kéri Hanga a PécsMa.hu-nak adott interjújában elmondta, az eredeti elképzelés az volt, hogy európai rekordot állítsanak fel a lányokkal, végül viszont olyan jól sikerültek az ugrások és az alakzatok, hogy világcsúcs született.

"Nem az volt a fontos, hogy a legnagyobb alakzatot építsük fel, hanem az, hogy minél több fogásból álljon össze. Ennek az a lényege, hogy a repülőgépet elhagyva, zuhanás közben forduljunk át egymásra"- mondta.

Az ilyen közös formációk rendkívül veszélyesek, hiszen több gépből ugranak egyszerre az ernyősök és egységesen zuhanva kell a levegőben egy alakzattá összeállniuk. Ilyenkor könnyen összeütközhetnek, és akár meg is sérülhetnek.

(Forrás: pecsma.hu)