Jump to content

Böczögő Dorina aranyérmet nyert a világkupán

2016. 10. 15. 10:42

Böczögő Dorina nyerte vasárnap a talaj döntőjét a tornászok szombathelyi világkupaversenyén, s ezzel az úgynevezett challenge-szériában is ő végzett az élen ezen a szeren. Vecsernyés Dávid harmadik lett nyújtón.

„Fárasztó három nap van mögöttem. - idézte Böczögőt a magyar szövetség (MATSZ) hírlevele. - Sikerült kizárnom mindent, csak a gyakorlatomra koncentráltam, és nagyon örülök, hogy az összetett sikert Magyarországon ünnepelhetem." A magyar tornász az elmúlt egy év challenge-versenyein összegyűjtött pontszámai alapján érdemelte ki az összetett első helyet.

A nyújtóspecialista Vecsernyés Dávid holtversenyben végzett a harmadik helyen a horvát Tin Srbiccsel. Ezen a szeren a japán Csiba Kenta győzött, megelőzve honfitársát, Maeno Fuját.

„A fináléban a japánok fantasztikus gyakorlatokat mutattak be. Jó volt ilyen mezőnyben versenyezni." - nyilatkozta az eredményhirdetés után Vecsernyés.

Kovács Zsófia negyedikként, Divéky Luca pedig hetedikként zárt gerendán, míg Babos Ádám hatodik lett korláton.
A világkupán vonult vissza a nemzetközi versenyektől Bérczi István pontozóbíró, aki 30 évig tevékenykedett a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) kötelékében. A szakember elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment át a torna.

„A nyolcvanas évek óta folyamatos volt a képzés a bírók körében is, hiszen maga a sportág is sokkal dinamikusabb, letisztultabb lett. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy részese lehettem az elmúlt 30 évnek" - fogalmazott a szakember.
Az első döntős napon, szombaton három magyar érem született az Aréna Savariában: Berki Krisztián nyert lólengésben, Kovács Zsófia felemás korláton, Dévai Boglárka pedig ugrásban végzett a harmadik helyen.

(Forrás: m4sport.hu)