Jump to content

Először nyert díjat magyar sör Európa legnagyobb sörversenyén

2016. 11. 10. 21:00

Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express nevű söre a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén.

Ezen a versenyen (többekkel ellentétben) kategóriánként egyetlen arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben nincs olyan sör, amely elérné az elvárt szintet, akkor az adott érem nem kerül kiosztásra.

A 2004 óta minden évben megrendezett European Beer Star a világ egyik legnagyobb és legismertebb sörszakmai seregszemléje, amelyre idén a világ 44 országából 2 103 sört neveztek - közölte az MTI-vel a HopTop Brewery.

Az Idén 124 fős szakértői kör vakkóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A harminc országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sörsommelier-k szerepeltek.

Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa elmondta, hogy Magyarországot ma elsősorban borairól ismerik, az ilyen sikerek azonban segítenek felhívni a nemzetközi közönség figyelmét arra, hogy az országban már kiváló minőségű sörök is készülnek.

(Forrás: blikk.hu)