Jump to content

Hazai Start up nyerte az amerikai CES díjat

2017. 11. 17. 08:42

A magyar SignAll, mely elsőként az amerikai piacra fejleszti automatizált jelnyelvi fordító rendszerét, elnyerte a rangos amerikai CES elismerését, így egy rendkívül erős mezőnyből kvalifikálta magát a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vására, a las vegasi CES 2018 kiállítói közé.

A CES (Consumer Electronics Show) minden évben több, mint 3900 kiállítót és 170 000 látogatót vonz több, mint 150 országból. A CTA Foundation általrendezett eseményen a világ üzleti vezetői és úttörő gondolkodói gyűlnek össze, hogy megvitassák az ipar legfontosabb kérdéseit.

“Az idei évben elképesztően erős pályázatok érkeztek és rendkívül izgatottak vagyunk az öt legkiemelkedőbb innovátor bemutatása miatt,” -mondta Steve Ewell, a CTA Foundation ügyvezető igazgatója.

“Ezek a vállalkozások olyan széleskörű technológiákat vonultatnak fel, amelyek demonstrálják, hogy az idősebb felnőttek és fogyatékkal élők egészségesebb, függetlenebb életet élhetnek az innovatív technológia segítségével.”

A CTA Foundation a világ minden részéről pályázó, több, mint 200 startup közül választotta ki az öt legjobbat, köztük a SignAll-t, az alapján, hogy technológiájuk potenciálisan mennyire van pozitív hatással az idősek és fogyatékkal élők életére.

„Ezen a megmérettetésen bekerülni az öt nyertes közé, és elnyerni a CTA Foundation elsimerését kiemelkedő siker, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A CES-en való megjelenés nagy lehetőség, hiszen a világ vezető technológiai cégei között mutatkozhatunk be és építhetjük tovább partnerkapcsolatainkat” -mondta Robotka Zsolt, a SignAll tulajdonosa és vezérigazgatója.

A SignAll, mely a washingtoni Gallaudet Egyetemmel közösen, de magyar központtal dolgozik a siketek és hallók közötti korlátok lebontásán a közelmúltban azzal került a sajtóba, hogy első magyar cégként került felvételre a társadalmi küldetéssel rendelkező vállalkozások londoni tőzsdéjére a Social Stock Exchange-re.

(Forrás: technokrata.hu)