Jump to content

Kirilla-Molnár Lilla kollekciója a divatvilág ugródeszkáján

2017. 12. 25. 20:19

Kirilla-Molnár Lilla diplomakollekcióját is beválasztották a divatvilág ugródeszkájának számító Graduate Fashion Week programjába ahol a nemzetközi divatiskolák végzősei közül a legjobbak mutatkozhatnak be.
Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen fedeztek fel több, ma már híres divattervezőt, mint Stella McCartney, Antonio Berardi, és itt figyeltek fel a Burberry kreatív igazgatójára, Christopher Bailey-re is.

A 23 éves Kirilla-Molnár Lilla a londoni Istituto Marangoni hallgatója, és ugyan kisgyerekként imádott rajzolni, a divat iránti elköteleződés csak a gimnáziumi években jelentkezett. Az utolsó két évben már tudatosan készült a továbblépésre, Borszéki Zita divattervező javaslatára a Felszabtér Rajziskolában fejlesztette rajztudását. Több ország egyetemére sikeresen felvételizett, végül Londont választotta, mert úgy gondolta, hogy a divatfőváros kínálja a legtöbb lehetőséget.
Az Istituto Marangoni mellett szólt az is, hogy a hordhatóbb ruhák tervezésére fektetik a hangsúlyt, és a szakma gyakorlati oldalára, az iskola utáni évekre is felkészítenek. Lilla a féléves szakmai gyakorlatát a Monreal London luxussportruhákat tervező cégnél töltötte, ahol a tervezés mellett egy fiatal brand márkaépítésébe is betekintést nyert.

A most vasárnap nemzetközi porondon debütáló LILLA KIRILLA márka „Stay Afloat” kollekcióját a klímaváltozás inspirálta. A globális felmelegedés miatt várható tengerszint-emelkedés és az olvadó jégtáblák nemcsak a színekben és az anyagválasztásban köszönnek vissza, hanem a mentőfelszerelésre utaló elemekben is: a mentőmellényre jellemző varrásmintákban és szegélyekben, valamint a jellegzetes csatok, pántok, fűzőlyukak használatában.

Egy luxury kollekciónál elvárás a minőségi anyagválasztás; a tervező első osztályú szövetekkel hangolta össze a víztaszító anyagokat, amit – egy környezettudatos kollekció esetében – természetesen nem bőrrel, hanem ugyanazt a hatást keltő bevont pamut és vászon alkalmazásával oldott meg.

„Tulajdonképpen csak egy hete derült ki, hogy vasárnap az én munkám is kifutóra kerül – tudtuk meg Lillától. – Nagyon izgatott vagyok, mert ez az első igazi, saját divatbemutatóm, aminek minden pontjáért én felelek. A divatlapok és a nagy divatházak képviselői mind itt lesznek, ez tényleg egy kiugrási lehetőség minden kezdő divattervezőnek.”

Június 5-én, vasárnap este 8-kor kiderül, hogy a szakmai zsűri után a divatvilág elitjének tetszését is sikerül-e elnyerni.

 

(Forrás: nlcafe.hu Fotó: Kirilla-Molnár Lilla Facebook)