Jump to content

Tarolnak a magyarok Németországban

2019. 05. 26. 22:09

A győzelem 25 000 Eurós díjjal jár, de ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy a győztessel szerződést is köt a Deutsche Bahn az adott területre.

Egyedi, élmény-alapú tanulási rendszerrel és módszertannal foglalkozó magyar technológiai vállalat, a Games for Business nyerte meg a Deutsche Bahn HR technológiai versenyét Berlinben.

2019 márciusában kapott a pécsi székhelyű vállalkozás meghívást a világ második legnagyobb szállítmányozási vállalata, a Deutsche Bahn által szervezett „DB MindBox” nevű technológiai versenyre. A verseny fő témája, azaz a kihívás az volt, hogy milyen HR technológiai megoldással tudják a pályázók támogatni a Deutsche Bahn hatékonyabb működését onboarding (a vállalathoz újonnan belépő kollégák betanítása illetve a szervezetbe való megfelelő integrálása) területen.

„A HR technológiai kategóriában, több mint 80 nemzetközi cég közül válogattak be minket a rövidlistára, ami azt jelentette, hogy május 22-én személyesen kellett prezentálnunk az elképzeléseinket Berlinben, az erre az alkalomra szervezett szakmai rendezvényen.” – mondja Vendler Balázs, a Games for Business alapítója és ügyvezetője.

A személyes prezentációkon hatalmas sikert aratva a cég megnyerte a kategóriát, amiben indult. „Maradandó élmény volt ilyen közegben előadni a látásmódunkat és megoldásunkat. Az onboarding területe szinte minden cégnél komoly kihívást jelent napjainkban, ráadásul egy ilyen nagyvállalatnál elkerülhetetlen, hogy hatékony, élményteli és a munkavállalók bevonódását támogató formában tegyék ezt meg. Az általunk tett javaslat ennek megvalósítására ad lehetőséget.” – tette hozzá a Filák Péter, a cég üzletfejlesztési vezetője. A győzelem 25 000 Eurós díjjal jár, de ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy a győztessel szerződést is köt a Deutsche Bahn az adott területre.

„Nagyon izgalmasnak találtuk ezt a megmérettetést és komoly üzleti lehetőséget is láttunk benne, hiszen cégünknél egyértelműen a nemzetközi terjeszkedés van évek óta a fókuszban. Az ilyen irányú terveink tekintetében a német piacra való betörés is abszolút kitűzött cél. Ez a győzelem is csak megerősít minket abban a hitben, hogy egyedi megoldásunkra a világ bármely táján szükség van és helyt tud állni akármilyen megmérettetésben.” – nyilatkozta Szalai Miklós, a cég fejlesztési vezetője.

(Forrás: igenyesferfi.hu / kép: pixabay)