Jump to content

Vonat repülő helyett?

2019. 12. 13. 21:03

Ezzel a lépéssel öt helyett már csak négy napi légi járat lesz Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között.

Fontos döntést hozott környezetvédelmi szempontból a KLM Holland Királyi Légitársaság: nagysebességű vonattal helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét - írja az airportal.hu.

Az intézkedést 2020. március 29-étől vezetik be, azaz akkortól már öt helyett csak négy napi légi járat lesz majd ezen az útvonalon. A két repülőtér közötti távolság körülbelül 200 kilométer, ezt a Thalys nagysebességű vonata 1 óra 50 perc és 2 óra közötti menetidő alatt teszi meg.

A fejlesztés részeként külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre a Schiphol repülőtéren, valamint törekednek arra, hogy a poggyászkezelés és az egyéb szolgáltatások is minél problémamentesebben működjön.

A légitársaság azért hozta meg környezetvédelmi szempontok alapján ezt a döntést, mert a rövid járatokat eddig is elsősorban azok az utasok használták, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

„Az intermodális szállítás – beleértve a vonatokat és a repülőgépeket – továbbra is összetett és kihívásokkal teli üzlet. Célunk, hogy mindkét területen a maximumot nyújtsuk. A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy még több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója a portálnak.

A KLM a Thalys és az NS Dutch Railways közös kezdeményezése része a KLM „Fly Responsibly”, azaz "Repülj felelősségteljesen" nevű projektnek, ugyanis a holland légitársaság igyekszik minél környezettudatosabb lenni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)