Jump to content

Ezek a szokások fognak vissza

2020. 04. 12. 13:27

Ezek a szokások sikertelenségre kárhoztatják az embereket. Apróságnak tűnnek, mégis károsak.

A sikeressé válásnak nincsen jól bevált, mindig mindenkinél működő titka. A szakértők és a tanácsadók azonban már régóta vizsgálják azt, hogy milyen tényezők segíthetik hozzá az embert, vagy éppen mik azok, amik meggátolják a céljai elérésében.

Nemcsak arra kell figyelni, hogy beiktass jó szokásokat, melyek segítenek álmaid megvalósításában, hanem arra is, hogy kiiktasd azokat, amik visszatartanak bennük. A következőket minél hamarabb felejtsd el, ha meg szeretnéd könnyíteni a sikerhez vezető utat.

Halogatás

Rengeteg ember rossz szokása a halogatás, amivel azonban nemcsak a feladatokat tolják maguktól egyre messzebb, hanem a sikert is. Ez ugyanis amellett, hogy szorongást okozhat, azt is eredményezi, hogy minden teendő később lesz elvégezve, mint ahogy kellene. Sőt, ha valaki az utolsó pillanatra hagy valamit, akkor az sem ritka, hogy az időhiány miatt muszáj lesz összecsapnia. Ha feljebb szeretnél kerülni a ranglétrán, és meg akarod valósítani az álmaidat, tudatosítsd magadban, hogy amit egyébként is el kell végezni, azt jobb minél hamarabb. Akkor told csak későbbre a dolgokat, ha valóban indokolt, és biztos vagy benne, hogy akkor minőségibb, alaposabb munkát tudsz majd végezni. 

Engedni a zavaró tényezőknek 

Ahhoz, hogy hatékonyan, jól végezz el mindent, és valóban a fejlődésre, céljaid elérésére tudj koncentrálni, nem szabad engedned, hogy valami állandóan megzavarjon. Ezért amikor dolgozol, vagy fontos találkozón, megbeszélésen vagy, némítsd le a telefonodat, és fókuszálj csakis arra, amit csinálsz. Csak úgy hozhatod ugyanis ki magadból a maximumot, ha nem hagyod, hogy bármi is elterelje a figyelmedet, vagy megszakítson a gondolatmenetben.

Elzárkózás a tanulástól

Az előléptetéshez vagy akár egy saját vállalkozás indításához, működtetéséhez és fejlesztéséhez rengeteg tanulásra van szükség. Ha elzárkózol ettől, az igencsak megnehezíti a célok megvalósítását. Nemcsak arról van szó, hogy néha bizony be kell vállalni egy továbbképzést, tanfolyamot, hanem arról is, hogy nyitottnak kell lenned mások hasznos tanácsaira, tanulságos történeteire, és az új információkra, melyek később nagy hasznodra lehetnek. És ami az egyik legfontosabb: a saját hibákból is le kell vonni a következtetéseket, és okulni kell belőlük.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)