Jump to content

Magyar képrégény-siker

2020. 07. 31. 13:52

Magyarországon ők az elsők, akik megszerezték egy nemzetközileg ismert hős licencjogait saját gyártású képregény kiadáshoz.

Bár az inspirációt a mára klasszikussá vált Disney-sorozatból merítik, korábban sosem látott eredettörténettel és kalandokkal saját Zorro-mítoszt épít egy magyar képregényes csapat.

Egy kisebb amerikai kiadón kívül jelenleg csak ők készítenek Zorro-képregényt, Magyarországon pedig ők az elsők, akik egy nemzetközileg ismert hős licencjogait megszerezték saját gyártású képregény kiadáshoz.

„A Zorro-mitológia elengedhetetlen figurái közé tartozik Diego apja, Garcia őrmester és Bernardo, a néma szolga karaktere. Amikor elkezdtem tervezni a saját Zorro-változatunkat, a legtöbb inspirációt a Disney 1957-es kultikussá vált tv-sorozatából merítettem,

ami valószínűleg itthon is a legismertebb feldolgozása a Róka kalandjainak. Azt is tudtam, hogy nem akarom ugyanazt elmesélni, amit korábban már megtettek, ezért a karaktereken is változtattam némiképp. Így lett Garcia Diegoval egykorú, a néma Bernardo egy szószátyár, szoknyavadász fickó, Don Alejandro pedig egy kimért, szigorú férfi” – meséli a sorozat írója és kiadója, Tálosi András.

A magyar gyártású Zorro-sorozat a kezdetektől meséli el a hős történetét, az első szám már elkészült, a tervek szerint három havonta jönnek majd ki az új részek, és a nemzetközi piacra lépés is fontos cél lenne. A világon ugyanis eddig csak néhány Zorro-sorozatot adtak ki. Amerikában az ötvenes években jelent meg egy képregény, amit a magyar származású Alex Toth rajzolt, és a Disney adott ki a saját filmsorozatához. Ez akkoriban az olaszoknál és a franciáknál is megjelent, majd az utóbbiak saját gyártású sorozatot is készítettek.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)