Jump to content

A kutyát is kitüntették

2020. 08. 21. 10:22

Gyömbér minden órán ott volt vele, az oktatók és a többi diák is nagyon megszerette.

Fóris Norbiról utoljára annak kapcsán írtunk, hogy a tavaly őszi félévet Tamperében töltötte Erasmus-ösztöndíjasként. De a születése óta vak srác már előtte is számos alkalommal bebizonyította, hogy nem ismer lehetetlent.

Néhány éve egyetlen kísérővel végigment az El Camino zarándokúton, nem sokkal később pedig lediplomázott a Testnevelési Egyetemen, és különleges gesztusként akkori segítő kutyája, Luna is kapott egy oklevelet.

Norbi azóta is folyamatosan tanul, az előző tanévben egyszerre két szakot végzett: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen közigazgatásszervező alapszakot, mellette levelezőn pedig az ELTE közösségi és civil tanulmányok mesterszakát is.

Az előbbit nyár elején sikeresen befejezte, nemrég megvolt a diplomaosztója, az NKE pedig hasonló gesztussal ismerte el mostani kutyája, Gyömbér teljesítményét, mint a Testnevelési Egyetem annak idején Lunáét.

"A kutyus mindvégig, minden órára jött velem, és végigaludta az előadásokat. A oktatók kivétel nélkül nagyon szerették, nem volt ez másként a hallgatótársaim körében sem. Tudott velem jönni az edzésekre is, ott is szívesen látták" – meséli Norbi.

Norbi azóta sem pihen: jelenleg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram külföldi szakaszát tölti Münchenben, Magyarország ottani főkonzulátusán. Három hónapig lesz ott, a teendői közé tartozik az ügyfelek telefonos tájékoztatása, válaszolás a beérkező levelekre, és egyéb ad hoc feladatokban való részvétel.

"Egy magyar családnál lakom, akik nagyon kedvesek. Szerencsére az edzést is sikerült megoldani, találtunk konditermet, és szeptembertől fog kezdődni a dzsúdóedzés"– teszi hozzá.

Miután pedig hazatér, ismét egy teljesen új szakasz kezdődik majd az életében, november-december környékén ugyanis Győrbe költözik. Egyrészt azért, mert ott fog tovább tanulni rekreáció mesterszakon (a közösségi és civil tanulmányok mellett, amit továbbra is végez), ott szeretne elhelyezkedni az önkormányzatnál vagy a kormányhivatalban, valamint elmondása szerint szuper sportolási lehetőségek is vannak a városban evezés és dzsúdó sportágban.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pixabay.com)