Jump to content

Kiadót alapít a híradós

2020. 11. 12. 09:52

Szabados Ágnes több, mint hat éve vezeti az RTL híradóját. Azt, hogy minden nap látjuk a képernyőn négy éve arra is használja, hogy az olvasást népszerűsítse. Nincs időm olvasni kihívás! néven több, mint harmincezres online közösséget épít, podcastet vezet, idén könyvkiadót alapított és könyvesboltot nyit.

„Tudom, hogy kockázatos, de azt gondoltam, miért ne próbáljam meg üzleti alapra helyezni azt, amit egyébként is csinálok, hogy segítek könyvet választani azoknak, akik követnek. Annyi időt fogok itt tölteni, beszélgetni az olvasókkal, amennyit csak lehet.

A híradó az első, de amellett az életem már egyébként is a könyvekről szól.” – mondja Szabados Ágnes a Forbes.hu-nak. Üzlete november 17-én nyit, Libertine Könyvesbolt lesz a neve.

Az ötlet a heti négy nap híradózás, a Lapozz a 99-re! című irodalmi podcast, és a Nincs időm olvasni kihívás! (NIOK) vezetése mellett a Pécsi Tudományegyetemen elvégzett egyéves könyvmenedzsment képzés után született.

Míg két éve még a Libri adta ki az olvasónaplóját, addig tavaly ezt a saját kezébe vette és magánkiadásban jelentette meg belőle a második kiadást. Idén határidőnaplót adott ki, amit már a Libertine Books Kft. alá vitt be, idén alapított könyvkiadója jelentetett meg. A kiadóval évente három-négy könyvet terveznek kiadni, semmiképp nem többet. Az első szerző kilétét még nem árulja el, a következő héten tervezik bejelenteni. Az üzleti modell része, hogy a Libertine által kiadott könyveket csak a Margit-híd budai hídfőjénél található üzletben, és a hozzá tartozó webshopban lehet majd beszerezni.

(Forrás: forbes.hu / fotó: pixabay.com)