Jump to content

Sorozatok a bizniszről

2021. 02. 11. 08:25

Az utóbbi évek sorozat bummjának köszönhetően minőségi felhozatalból válogathatunk!

A téli hónapokkal együtt az otthon töltött esték száma exponenciálisan növekszik, és nincs jobb ilyenkor, mint egy izgalmas sorozattal feldobni a hibernálódás időszakát.

Az utóbbi évek sorozat bummjának köszönhetően minőségi felhozatalból válogathatunk, és a sitcomok és családi drámák után műfaji sokszínűség is adott, hogy mindenki megtalálja az érdeklődéséhez legjobban passzolót. Most olyan sorozatokat gyűjtöttünk össze, ahol a pénz és hatalom nemcsak mozgatórugója az eseményeknek, hanem már-már önállósult szereplője a történetnek. Üzleti sorozatok következnek, nem csak üzletembereknek.

Bár a lenti sorozatok a forgatókönyvírók képzeletének szüleményei, a fikcióba sok helyen vakóságot is csepegtettek, ezért is érdemes a szórakozás mellett nyitott szemmel és figyelmesen nézni az epizódokat.

BILLIONS / MILLIÁRDOK NYOMÁBAN

Bobby Axelrod milliárdos és Chuck Rhoades ügyész egymás nemezisei, a sorozat mind a négy évada az ő párharcukra épül. Amellett, hogy Damian Lewis és Paul Giamatti elképesztő alakítást nyújtanak benne, a sorozat a leggazdagabb 1%-ot övező kérdéseket feszegeti. Általános vélekedés, hogy aki nagyon gazdag, az nem lehet tisztességes, de a feszült epizódokon keresztül odáig merészkednek az alkotók, hogy a mit tesz a hatalom az emberrel kérdésén túllépve a jó és rossz értelmezésének szürkezónáját kapirgálják meg. Bár mindenki ábrándozik róla, milyen lenne self-made milliárdosnak lenni, a valóság keserű piruláját a néző helyett Bobby Axelrod nyeli le, és állja a nyilvánosság, az élősködők és az igazságszolgáltatás éber tekintetét. Lehet, az abszolút normális élet nem is olyan rossz.

SUCCESSION / UTÓDLÁS

A legutóbbi pénzügyi válság kirobbanásának okait izgalmasan, ugyanakkor érthetően bemutató The Big Short rendezőjének sorozata egy médiabirodalmat irányító dinasztia szövevényes ügyein át enged betekintést a vállalati struktúrák és a pénzügyek világába. Azonban nem a nagybetűs Dinasztia sorozat kell, hogy az eszedbe jusson a röviden összefoglalt sztoriról, semmi köze a nyolcvanas évek népszerű sorozatához. A Succession egy modern családtörténet, ahol a pénz és az örökség határoz meg mindent, és ha a történet nem is valós, nagyon odafigyeltek, hogy a körítés stimmeljen – a tupírozott hajakat és ökölnyi gyémántokat itt felváltja a tech milliárdosok kedvelt pufi mellénye.

SUITS / BRILIÁNS ELMÉK

Az üzleti élet egy másik aspektusát mutatja meg a Suits: az érzéketlennek gondolt ügyvédekét, akik látszólag semmitől sem riadnak vissza. Egyszerre küzdenek az ügyfeleikért, miközben a saját kis zárt ökoszisztémájukban kell megvívniuk harcaikat a túlélésért. Mike-on keresztül jutunk be ebbe a világba, aki gyakorlatilag zseni, de még sincs jogi diplomája. Harvey Specter, a sikeres és sikkes sztárügyvéd meglátja benne a potenciált, ezért ad neki egy esélyt – és elkezdődnek a bonyodalmak. Érdemes megnézni, mert bár egy extrém helyzetet mutat be a sorozat, arra inspirálhat, hogy a karriered és a jövőd érdekében váratlan és nem a papírforma szerinti lépéseket tegyél.

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)