Jump to content

Rekorder a Ryanair

2018. 11. 25. 23:39

Habár a brexittel kapcsolatos megállapodás a légi közlekedésre is hatással lehet, egyelőre nem úgy tűnik, hogy aggódnának emiatt az utasok – írja a The Guardian.

Rekordmennyiségű jegyfoglást regisztrált az Európa legtöbb utasát reptető Ryanair, pedig a brexit miatt több járat is megszűnhet a kontinensen. Amennyiben jövő március végére sem állapodik meg az EU és Nagy-Britannia, no-deal brexitről beszélünk, ennek pedig egyik következménye a repülőjáratok esetleges törlésre – erre nemcsak a brit kormány figyelmeztetett, de a Ryanair is frissítette a foglalási kondícióit, biztos, ami biztos alapon.

Ehhez képest a jegyeladások nemhogy nem estek, de rekordot döntöttek: kedden 5,25 millió ember látogatta meg a légitársaság weboldalát, és bár pontos foglalási számot a légitársaság nem közölt, a napi foglalások rekordja megdőlt –

még a sorsdöntő 2019. március 29-i napon sincs visszaesés.

Az EU és Nagy-Britannia már tárgyalt a légi közlekedés esetleges fennakadásáról, és bár elvileg maradhatnak a járatok, az Unióban működő társaságoknál kikötés, hogy többségben uniós országok legyenek azok tulajdonosai.

Mivel a Ryanair esetében 54 százalékos uniós többségről van szó a mindössze 20 százalékos brit tulajdonrészhez viszonyítva, a vállalat egyelőre optimista.

Igaz, Kenny Jacobs vezető marketinges szerint csak azóta, mióta rálátnak a megállapodás dokumentumaira, addig ők is aggódtak a brexit miatt. Jacobs szerint a cég „bízik a politikusok gyors lépéseiben”, noha őket még a gazdasági válság is pozitívan érintette: a korábban drágább társaságok jegyeire vadászó utasok hajlamosak voltak olcsóbb alternatíva után nézni, ezáltal fokozva a Ryanair jegyeladásait.

Ez jó hír a vállalatnak, az utasok azonban többször is csalódhattak a társaságban.

Elhagyott poggyászokról, ott hagyott utasokról szóltak a hírek, és még a pilóták is sztrájkba kezdtek, ami több száz járat indulását akadályozta meg.

(Forrás: forbes.hu / fotó: pixabay.com)